Aardbeien-custard taart

Door: Het Miele-kookteam
maandag 19 september 11:55
Ingrediënten - Voor 12 taartpunten -: 1 rol bladerdeeg, rond Ø 26 cm, 70 gram witte chocolade, Steunvulling Voor de custard: 500 ml volle melk, 50 gram suiker, 1 ei, Merg van 1 vanillestokje, 35 gram custard, 250 ml slagroom, geklopt Voor de garnering: 2 doosjes schoongemaakte aardbeien (bij 6 aardbeien groene kroontje laten zitten), 1 zakje geleipoeder

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 200 °C. Doe het bladerdeeg in een ingevette bakvorm, bekleed met bakpapier en doe er een steunvulling in. Bak dit 15 minuten in de oven.

2. Verwijder de steunvulling en bak de bodem nog ongeveer 5 minuten.

3. Laat de bodem afkoelen. Smelt de chocolade au bain-marie, of in de stoomoven op 90 °C voor ongeveer 6 minuten.

4. Bestrijk de binnenkant van de bodem met de chocolade en laat verder afkoelen.

5. Breng de melk aan de kook, maar houd vier eetlepels apart. Meng de custard met de suiker, het ei en vier eetlepels van de koude melk.

6. Doe het vanillemerg in de hete melk. Neem vervolgens vier eetlepels van de hete melk en meng dit met de custard. Giet daarna alles in de hete melk en laat het even doorkoken. Pas op voor aanbranden!

7. Laat het afkoelen en roer het voortdurend om.

8. Klop de slagroom stevig en klop het door de afgekoelde pudding.

9. Verdeel de crème over de bodem en bedek met de schoongemaakte aardbeien. Leg bovenop wat aardbeien met het groene kroontje.

10. Maak de afdekgelei zoals op de verpakking staat aangegeven. Tot slot: gebruik een bakpenseel om de aardbeien mooi glanzend te lakken met de gelei.

Weet je zeker dat je dit menu wil verwijderen?