Gezellig eten in de huiskamer

Door: Kees van Rongen
maandag 20 mei 15:55
Chef Ankie start uniek project Graag eens eten in een huiskamerrestaurant? Dat kan binnenkort bij jou in de buurt als het aan Suzan Vellekoop van ShareDnD ligt. Lansingerland is de eerste gemeente, die het concept heeft omarmd. Bij De Keuken van Hegge in Bleiswijk gaf wethouder Ankie van Tatenhove samen met Welzijn Lansingerland het startsein om kookliefhebbers en mensen, die gezellig met elkaar willen eten, bij elkaar te brengen.

Lansingerland – Nikki en Han Hegge van De Keuken van Hegge met diverse kookworkshops waren meteen enthousiast. Zij stelde hun huiskamer beschikbaar en kookten voor tien gasten. Ton Dekker van het activiteitenbureau van Welzijn Lansingerland wil naast de vier locaties, waar ouderen een keer per week met elkaar kunnen eten, de mogelijkheden uitbreiden. "Ik ben ervan overtuigd, dat er in Bergschenhoek, Bleiswijk en Berkel en Rodenrijs vele hobbychefs zijn, die mensen willen laten proeven van hun kookkunsten. Want wat is nou leuker, dat je jouw bereide gehaktbal of karbonade ook aan een ander kunt presenteren. Bij ShareDnD, dat staat voor het delen van drankjes en diner wordt zoiets gedaan voor familiediners. Nick Plokkaar, mede-eigenaar van Share DnD, wil dit concept verder uitwerken. De gemeente reageerde meteen enthousiast vanuit het idee om meer eenzame ouderen te bereiken met samen gezellig eten en stelde subsidie beschikbaar.

Inmiddels heeft Share DnD hun bestaande website uitgebouwd om de kookenthousiasten te laten koken voor mensen die ze niet kennen. Nick Plokkaar verwacht bij een gemeente als Lansingerland met ruim 62.000 inwoners in korte tijd tientallen hobbychefs te vinden. Hij stelt voor de eerste vijftig een schort ter beschikking, zoals hij er een met 'Chef Ankie' aan wethouder Ankie van Tatenhove aanbood.

"Het leuke is, dat mensen straks in hun eigen buurt bij iemand in de huiskamer gezellig samen kunnen eten. Het is de bedoeling, dat de koks mee eten. Belangrijk voordeel is dat er geen vervoersprobleem is," meent Ankie.

Han Hegge had wel een probleem met de term hobbychef. "Noem ze kookliefhebber of kookenthousiast. Bovendien moet je je niet alleen richten op eenzame ouderen. Er zijn veel meer mensen, die gezellig willen aanschuiven in een huiskamer voor een met passie bereide maaltijd." Ton Dekker wil wel, dat mensen voor maximaal 15 euro kunnen genieten van zo'n maaltijd en elkaars gezelschap.

Suzan legt uit hoe je via de website: www.sharednd.com/lansingerland/ als kookliefhebber gratis een profiel kan aanmaken en je favoriete menu's kunt presenteren. "Wie wil aanschuiven voor een dergelijk diner kan via de site een plekje reserveren bij een kookliefhebber in de buurt. Een unieke manier om nieuwe mensen in een gezellige sfeer te ontmoeten."

 

Link naar artikel 

Weet je zeker dat je dit menu wil verwijderen?