Veelgestelde vragen

Hieronder vind je het antwoord op de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact op met Nick van support via fabian@sharednd.nl

 1. Wat is het verschil tussen een open diner en een privédiner?
  Een privediner is bedoeld voor groepsboekingen. Een groep bekenden (vrienden, familie, etc.) boekt gezamenlijk het menu bij jou. De groep vraagt een datum aan, die je vervolgens kunt accepteren of afwijzen.
  Een open diner is bedoeld om per plek te reserveren. Sommige mensen komen met z’n tweeën en anderen bijvoorbeeld alleen. Dit zorgt voor speciale ontmoetingen! Jij bepaalt van tevoren de datum waarop je deze avond organiseert. Deze vul je in bij het aanmaken.

 2. Ik heb mij aangemeld als hobbychef, dit moest gast zijn. Hoe wijzig ik dit?
  Geen zorgen, je hoeft niets te wijzigen. Met dezelfde inloggegevens kun je namelijk ook een menu of aanschuiftafel reserveren. Stuur wel even een mailtje naar fabian@sharednd.nl, dan zetten we je in de juiste mailinglijst. En bedenk even of je ook hobbychef wil worden, de eerste stap is immers al gezet…;)

 3. Wat zijn de regels voor het runnen van een huiskamerrestaurant?
  In principe zijn er geen regels, elke hobbychef kan een huiskamerrestaurant openen. We werken met een beoordelingssysteem waardoor de gasten zelf het kaf van het koren kunnen scheiden.

 4. Hoe vind ik een hobbychef bij mij in de buurt?
  Dat kan op twee manieren. Je kunt op de homepage je locatie invullen of je zoekt je locatie met behulp van de kaart.

 5. Hoe wijzig of annuleer ik een boeking?
  We helpen je graag! Stuur een mail naar fabian@sharednd.nl en hij helpt je bij de wijziging of annulering.

 6. Is het ook mogelijk dat de hobbychef bij de gast thuis kookt?
  Uiteraard, hoewel wij ons focussen op eten in de huiskamer van een hobbychef is dit wel mogelijk. Lijkt het je leuk om een hobbychef bij jouw thuis te laten koken? Boek een menu en vermeld in het opmerkingenveld duidelijk dat je de hobbychef bij jou thuis wilt uitnodigen om te koken. Het is aan de hobbychef om te bepalen of hij/zij dit ook wil.

 7. In welke landen zijn jullie actief?
  Op dit moment richten we ons op de Nederlandse markt, maar dat zal niet lang meer duren. Houd ons in de gaten…;)

 8. Hoe zorg ik voor meer bekendheid van mijn huiskamerrestaurant en extra boekingen?
  Door ervoor te zorgen dat je profiel, menu’s en aanschuiftafels er verzorgd uitzien. Hierbij is goede fotografie zeker belangrijk. Voor tips om je eten goed op de foto te zetten, klik hier voor de blog over foodfotografie. Verder is het delen van je huiskamerrestaurant op social media ook nuttig voor de bekendheid. Bekijk het filmpje van Lieke voor extra informatie. Extra hulp nodig? Mail Fabian: fabian@sharednd.nl.

 9. Ik wil niet van tevoren bepalen wat ik kook. Dat bepaal ik de dag van het diner. Ik kan dit niet aangeven. Hoe geef ik dit aan?
  Organiseer een verrassingsmenu! Geef in de titel/omschrijving aan dat je een verrassingsmenu organiseert en gebruik sfeerfoto’s van je huiskamerrestaurant zodat het er visueel ook aantrekkelijk uit ziet.

 10. Ik vind het lastig om een chef te vinden die bij mij past. Kunnen jullie hierbij helpen?
  Dat kunnen wij zeker! Speciaal voor gasten die het lastig vinden hebben wij de ShareDnD zoekhulp leven ingeblazen. Als je die invult zullen wij op zoek gaan naar een hobbychef die voldoet aan jou wensen!

 11. Hoe laat ik een beoordeling achter?
  Als je naar de profielpagina van de chef gaat waar je gegeten hebt, zie je een knop met daarop 'Laat een review achter'. Hier vul je het aantal sterren in wat je de chef wil geven en omschrijf je kort je ervaring.

 

Weet je zeker dat je dit menu wil verwijderen?